Mi az az AIQ?

A mesterséges intelligencia fejlődésével kapcsolatban több elképzelés is napvilágot látott. Egyes vélemények szerint eljön az idő, mikor a mesterséges intelligencia önállóan, emberi beavatkozás nélkül is képes lesz a továbbfejlődésre. Ez többek szerint oda vezethet, hogy a magasan fejlett mesterséges intelligencia konkurenciát fog látni az emberben, és ez könnyen az emberiség végét jelentheti. Meggyőződésünk, hogy nem csak ez a jövő lehetséges Ahogy az ember, úgy az általa épített mesterséges intelligencia is képes lehet az együttműködésre. Ez csak azon múlik, hogy a mesterséges intelligenciát milyenre építjük. Mi az ember érdekében működő, és az emberrel kooperáló mesterséges intelligencia fejlődését kívánjuk elősegíteni, és ehhez dolgoztunk ki egy eszközt.

Pszichológusok, mesterséges intelligencia kutatók és fejlesztők egy csoportja kialakított egy módszert, mellyel mérni lehet a mesterséges intelligencia IQ-ját. E mögött az a nem titkolt szándék húzódott meg, hogy inspiráljuk a mesterséges intelligencia objektív mércén alapuló evolúciós fejlődését. Kifejezett szándék volt az is, hogy csak az ember érdekében és az emberrel együttműködő intelligenciát díjazzuk. Mi tehát egy emberközpontú mesterséges intelligenciát szeretnénk, aminek következtében nem az öncélú mesterséges intelligencia, hanem a mesterséges intelligenciával támogatott emberiség fejlődik tovább.

A közösen kidolgozott – mesterséges intelligencia IQ-ját mérni képes – módszertant folyamatosan fejlesztjük, ahogy az emberrel együttműködő mesterséges intelligencia megoldásokat is. Egy közösséget szeretnénk építeni, ahol az érdeklődők, a mesterséges intelligencia szakemberek és nemes versengés eredményeit élvezni kívánó végfelhasználók egyaránt megtalálják a helyüket. E célból adódóan minden érdeklődőt szeretettel várunk, aki indíttatást érez arra, hogy bármilyen módon hozzájáruljon a mesterséges intelligencia jó szándékú felhasználásához.

Szívesen részt vennél a fejlesztéseinkben? Megtetszettek a területek, amiken dolgozunk?

Csatlakozz hozzánk!

Tovább a pozíciókhoz!
celeriteMi az az AIQ?